Kırmızı
lahananın faydaları nelerdir?
Biliyorsunuz ki, uzmanlar mor renkli yiyeceklerin faydalarını her fırsatta vurguluyorlar. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve vücudunuzu tüm olumsuz etkilerden koruyacak bir yiyecek arıyorsanız, en akıllıca seçimlerden birisi kırmızı lahana diyebiliriz.
Eski zamanlarda şifacılar kırmızı lahananın faydalarını 'ayın gücü' ile ilişkilendiriyordu, bunun sebebiyse lahananın ay ışığında büyümesi…
Modern beslenme uzmanlarıysa lahananın gücünün C vitamini ve yüksek miktarda sülfür içermesinden dolayı olduğunu söylüyor.
Uzmanların yememizi önerdiği kırmızı lahananın faydalarına göz atalım!
1--K vitamini ve antosiyanin bakımından zengin oluşuyla beyin fonksiyonlarını
ve konsantrasyonu güçlendirici etkiye sahiptir.
Bu içerikler aynı zamanda sinir sisteminin zarar görmesini engellemeye, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.
2--Oldukça düşük kalorili olan bu yiyecek lif bakımından zengin oluşuyla
diyet yapanlar için ideal. Kesinlikle faydalı karbonhidratlar dediğimiz sınıfa
ait!
3--Yapılan araştırmalara göre, lahanayı sık yiyen kişilerde mide,
kalınbağırsak, akciğer ve deri kanserlerine yakalanma riski diğer kişilere göre
daha az.
4--Artrit, romatizma, gut, cilt hastalıkları gibi problemlere neden olan
toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
5--Bedenin hastalıklara karşı direncini arttırır, bağışıklık sistemini
güçlendirir.
6--Damarları açarak, kan akışının kolaylaşmasını sağlar.
7--Balgam söktürücüdür. Yumuşatıcı ve hazmettirici özellikleri vardır.
8--Lahana yapraklarıyla yapılan kompres baş ağrılarının rahatlamasına
yardımcı olur.
9--Lahana tohumu dahilen kurt düşürücü ve idrar söktürücü olarak
kullanılır.
10--Güzellik minerali de diyebileceğimiz sülfürü barındırması yağlı ve
akneli cildin iyileşmesine yardımcı olur.
0 yorum:
Yorum Gönder