English Articles

header-img

EN GÜNCEL HABERLER

3 Kasım 2014 Pazartesi

ZEYTİN, ZEYTİN YAPRAĞI VE ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ


Zeytin ağacının tamamında bulunan ve acı-buruk bir tadı olan oleuropein, zeytin ağacının hastalık ve zararlılara karşı direncini sağlayan en önemli savaşçısıdır.Zeytinin yağı da mucize kaynağı olarak görülür. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 6 yağ asidine sahiptir. Hücre yenileyici özelliği ile cildi besleyip, güçlendirir... Zeytin ve zeytinyağı asla mutfaktan eksik edilmemeli, bolca tüketilmeli.Son yıllarda yapılan pek çok çalışmada ise oleuropin daha bir ön plana çıkmıştır.Oleuropin zeytin yaprağı ve zeytin çekirdeğinden özel yöntemlerle ayrıştırılabilmektedir.Tıbbi destek amaçlı kullanım için 20% oleuropin içerecek şekilde standardize edilmiş ekstraktlar kullanılmalıdır
FAYDALARI:
• tıbbi etkileri oleuropein ve diğer fenolik bileşiklerin sinerjistik etkileri sonucu oluşmaktadır.

• Güçlü Antioksidan etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalar özellikle kalp-damar rahatsızlıklarına faydalı olduğunu göstermektedir. Tansiyon ve Kolesterol düşürücü, ayrıca Kan Sulandırıcı etkinliği bilimsel olarak gösterilmiştir.

• Bağışıklık sistemini güçlendirme ve virüs, bakteri ve mantarları öldürme özelliğine sahiptir.Hatta antibiyotiklere karşı direnç kazanmış mikroorganizmalara karşı dahi etkilidir.

• Bazı araştırmalarda elde edilen bulgular Zeytin Yaprağı ekstresinin multipl skleroz ve sinir dejenerasyonu ile ilgili sorunlarda yararlı olabileceğini göstermektedir.
•  Kan şekeri seviyesini dengelemeye yardımcı olduğu ve Diyabet ile ilişkili oksidatif stresi azalttığı gösterilmiştir.
. Yapılan çalışmalarda Oleuropinin tümör hücrelerini kuşatıp onların hareketini,çoğalmasını,göç etmesini bloke ettiği görülmüştür ve bu etki geri dönüşsüzdür.Vucudun normal hücrelerine yönelik böyle bir etkisi yoktur.Bu yönüyle oleuropin kanser hastaları için büyük bir umut olarak öne çıkmaktadır.

ZEYTİN, ZEYTİN YAPRAĞI VE ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Top